Vrijwilligers

Vrijwilligers zijn de kurk waar de Zonnebloem op drijft!  Jaarlijks melden nieuwe vrijwilligers zich aan om iets voor een ander te betekenen. Meer inhoud geven aan hun leven is één van de redenen om zich aan te melden.
Ook jongere mensen weten de Zonnebloem te vinden. Dit is erg fijn omdat steeds jongere ‘gasten’ zich aanmelden. De uitspraak “ik ben pas vijfenveertig, dus te jong om Zonnebloem vrijwilliger te worden” gaat dan ook niet op. 

rolstoelen2
Nieuwe vrijwilligers voelen zich meestal snel opgenomen in de groep.
Als je ook meehelpt met activiteiten leer je snel de andere vrijwilligers en de gasten kennen.

 

De nieuwe vrijwilliger

Alhoewel jong en oud het tegenwoordig druk lijken te hebben geeft dit toch op den duur geen voldoening.  Veel mensen kiezen er op een gegeven moment voor om ook eens iets voor een ander te doen en ontdekken al snel hoe leuk dat kan zijn.

Als je je voor De Zonnebloem in wilt zetten kun je zelf bepalen hoeveel tijd je eraan besteedt:

  • Eén of twee gasten bezoeken, 1x per 2 à 3 weken en ze af en toe mee naar buiten nemen voor bijv. een wandeling of een terrasje
  • Helpen bij activiteiten – met een dagtocht meegaan, mee winkelen, uit eten met een kleine groep, enz.
  • Een bepaalde activiteit met een paar vrijwilligers organiseren.
  • Ook een bestuursfunctie bekleden is mogelijk.
  • Of misschien wil je alleen loten verkopen of je als chauffeur nuttig maken.

Zie ook het menu “Wat kunt u doen“. Iedereen is voor de Zonnebloem even waardevol! Met elkaar zorg je dat je een goed product levert! In het eerste gesprek met het bestuurslid bezoekwerk is het zaak om goed om aan te geven waar je interesse naar uitgaat en hoeveel tijd je hebt.
Als je bezoekwerk gaat doen word je na een paar maanden (eventueel met andere nieuwe vrijwilligers) uitgenodigd op de koffie om ervaringen te delen.
Als er tussentijds vragen of problemen zijn is er natuurlijk altijd het bestuurslid bezoekwerk, waarbij je terecht kunt.

Informatie: Marian Dongelmans, bestuurslid bezoekwerk, tel. 015 – 2146199.