Geschiedenis

Onze afdeling vierde in 2009 haar 25-jarig jubileum. Een paar dames in het Delftse “Westerkwartier” zijn ooit begonnen met het bezoeken van zieke mensen in de wijk. Kort daarop in 1984 is onze Zonnebloemafdeling opgericht.

Een stukje geschiedenis

Alphons de Witt (toen districtshoofd van de Zonnebloem in Delft) heeft de afdeling wat meer vorm en inhoud gegeven. We hebben één vrijwilligster, mevr. Martha Diepens, die vanaf het eerste uur was betrokken bij onze afdeling. Nog tot voor kort was zij nog steeds bij ons actief als vrijwilligster. Een klein groepje dames (waaronder Martha) bezochten toen ook al af en toe een zieke in de wijk. Samen met onze afdeling heeft Martha dan ook haar 25-jarig jubileum gevierd.

Zonnebloemvirus zorgt voor groei

Sinds 2005 zijn we van 14 vrijwilligers naar ca 40 vrijwilligers gegaan. We hebben dus een gigantische groei doorgemaakt. Dit moet ook wel om aan alle zorgvragen te kunnen voldoen.
De afdeling heeft een volledig bestuur en vormt met de vrijwilligers een geweldig team. Besmet met het “Zonnebloemvirus” en de dankbaarheid van onze gasten maakt ons werk zó bijzonder.

Inmiddels telt onze afdeling ca 90 gasten die regelmatig bezoek ontvangen van een Zonnebloemvrijwilliger en/of deelnemen aan een activiteit.