Bezoek Keukenhof 24 april 2015

Tulpen en Zonnebloem of andersom?

Een mailtje komt binnen op mijn computer: Ga je mee 24 april met de gasten naar de Keukenhof? Geef je dan op.

Nou dat hoeft geen tweede keer gezegd te worden. Ja, ik ga mee. Gezellig en vast heel mooi. De komende tijd maar duimen voor mooi weer, want er zullen, tussen de tulpen, weinig schuilplekken zijn. Ik krijg bericht dat we bij de Lindenhof om 8 uur verzamelen en samen met de gasten om 08.30 uur met een busjes op weg naar de Keukenhof gaan. Het blijkt voor de eerste te zijn dat er met een busje gereden wordt. De bus is goed op tijd, ondanks het file tijdstip. Een leuke chauffeur met mooie baard (volgens mij is deze gesneden bij een echte ‘New York’barbier) en op advies van Marion gaan we via de A4/ N44 en door de tunnels bij Den Haag/ Leidschendam. Zo zien we onderweg naast mooie villa’s ook koeien, paarden en tulpenvelden in bloei. Het weer vraag u zich af? Nou daar was niets over te ‘mopperen’. Een mooie zon en dag die wat beloofd qua temperatuur. Het kon wel 20 graden worden!

We kwamen (zonder file) vroeg aan bij de Keukenhof. Wat een mensen waren er al wakker/op de been. Niet alleen wij waren er vroeg.  Anamarie en Wlliam stonden, samen met rolstoelen en een Afgevaardigde van de zonnebloem uit Lisse al op ons te wachten. Kwart over tien gingen we op weg naar paviljoen Wilhelmina, waar de koffie met appeltaart al op ons wachtte. Na gesmuld en de toilet bezichtigd te hebben, begon de reis door de Keukenhof om alle tulpen te tellen.  Wat een kleur en variatie in tulpen en andere bloemen.

De start begon langs de buitenrand
Keukenhof 01

Nou, het tellen lieten we maar gauw achter wegen. Was niet te doen. Ah en Ohs in diverse talen kwamen langs onze oren. Niet alleen wij waren onder de indruk. Af en toe even kijken in de binnen kant van de tulp en voelen aan de fluwele blaadjes. Er waren nog velden die uit moesten komen en velden die helemaal uit waren. Hele grote bloem tulpen en Narcissen. Sommigen zo zwaar dat ze met een stokje hulp kregen om overeind te blijven. De grasvelden waren aan de rand afgezet met een donkere strook gras. Iemand vertelde dat dit een sterker soort gras was wat niet zo gauw kaal gelopen kon worden.  Het park bleek uit 2 delen te bestaan en in deel 2 in het Juliana paviljoen zou om half 2 onze lunch geserveerd worden. Onderweg naar deel 2 van de Keukenhof kwamen we de dierenhoek tegen. Ook konijntjes en geiten kregen aandacht van de volwassenen. In dit del van het park was de grote fontijn bassin met een waterloop naar beneden. Het leek de tuin van het paleis in Parijs, Versailles wel. Groots en mooi met tussen de piramide gevormde boomstruiken weer hele mooie tulpen. Bij de fonteinen hebben we even uitgerust en in lekker in het zonnetje zitten genieten van het waterballet. Daarna op weg naar de lunch.
Keukenhof 02

Na de lunch nog een klein uurtje het park in en daar zagen we ook tussen de bomen een soort weg door de bomen aangelegd van Blauwe druifjes gemarkeerd door gele narcissen. Hier kreeg ik het gevoel van de musical “Tovenaar van Oz” met de goud gele weg waar Dorothy op weg gaat naar de tovenaar van Oz. Hier dan vervangen door blauwe druifjes en gele narcissen.

Het is 15.15, tijd om naar de uitgang te gaan en te wachten op het busje dat ons na een heerlijke geslaagde dag met veel moois en vrolijkheid terug naar huis zal brengen.
Keukenhof 03

En daar kwamen we nog drie bakken met gerbera’s tegen. Nog even een laatste foto maken en voldaan naar huis.

Een Dank je wel aan de organisatie is hier op zijn plaats. Een goede timing qua weer en een prachtige Keukenhof. Lieve gasten en vrijwilligers. Het kon niet beter. Daar heb ik wel een verlof dag opnemen voor over.

Coby de Koning