Bezoek Avifauna 27 mei 2016

Een dagje Avifauna met de Zonnebloem.

Dat betekent: Vroeg op en alles van te voren goed doordacht hebben.
Hoe laat wil ik er zijn? Hoe laat moet ik dan het vervoer geregeld hebben?
Zijn de banden van mijn rolstoel wel hard genoeg om een hele dag op te kunnen rijden? Wat moet ik verder mee?
Nee, ook een geheel verzorgd dagje gaat nog niet van zelf.
Maar… we komen er wel.

Na het gebruikelijke gezellige gerommel van: “wie gaat er met wie mee deze dag?” hebben we genoten van een hartelijke ontvangst met koffie of thee en overheerlijk gebak. Dit keer eens niet in de ons bekende onderzaal bij de flamingo’s, maar in een kleiner zaaltje boven de tribune van de vogelshow. Dat was een beetje lastig, omdat we best ver omhoog moesten worden geduwd, maar de mensen van Avifauna hielpen heel aardig mee, dus ging dat goed. Het zaaltje was wel kleiner, maar ook lichter en in zekere zin ook wel weer gezelliger, omdat we er alleen met onze groep zaten. En het uitzicht was er prachtig!

Geboft
We hebben zo geboft met het weer! Het was echt heerlijk wandelen in het zonnetje tussen al die vogels! Het nieuwe gedeelte met de kleine aapjes is ook uitgebreid bewonderd.

Wat hebben we genoAvifauna 2016-1ten van die prachtige uilen en het zelf mogen voeren van de Lory’s. (wel even schrikken, als die als dank in je nek poepen, maar… het is maar suikerwater, dus heb je gelijk gratis haarversteviger!” Je moet het als een cadeautje zien.

Na het gezamenlijk weer omhoog duwen naar ons zaaltje voor de lunch, heeft die ons weer heerlijk gesmaakt. Het personeel deed weer haar uiterste best om het een ieder naar de zin te maken.
Door de plek van dit zaaltje, konden we door het raam de vogelshow van 13.30 uur ook volgen! Dat was prachtig. Vooral het vliegen van de grote blauwe- en kleine gouden papegaaitjes was een adembenemend schouwspel.

Roofvogelshow
Zelf gingen we na nog een wandeling om 15.00 uur naar de roofvogelshow. Dat was heel erg indrukwekkend. Vooral, als zo een grote vogel met zijn vleugels bijna door je haren vliegt!

Daarna was het weer tijd om afscheid te nemen en huiswaarts te keren. Een prachtige herinnering rijker!

Met dank aan de organisatie van zo een fijne dag,

Marjolijn en Greet

PS.
Neem ook even een kijkje in het fotoalbum. Dat is te vinden onder Activiteiten.