2022 Porceleyne Fles

Bezoek aan Porceleyne Fles

In maart jl. zijn we met 15 gasten en vrijwilligers, verdeeld over een paar dagen, naar de Porceleyne Fles geweest. Lekker dichtbij.

ZonnebloemenfotoDe fabriek Porceleyne Fles was nog bezig met een verbouwing die ze hoopten in april na Pasen af te hebben. Bij aankomst eerst koffie en een stuk appeltaart. Een bedrijf bezoeken op een lege maag, gaat niet. Daarna werden we naar een kamer gebracht waar we de geschiedenis van de Porceleyne Fles te zien en te horen kregen.

Het leek een beetje op de Efteling. Na de geschiedenis was er nog meer geschiedenis, via de lift naar boven, waar diverse pronkstukken te zien waren, van heel wat jaren terug tot aan het huwelijksservies van Koning Willem Alexander en Koningin Maxima.
Na al het moois gezien te hebben daalden we af naar de winkel. Daar waren ook mooie porseleinen stukken te zien. Van kommen, borden, kannen tot placemats, schrijfblokjes en paraplu’s.
Het was maar goed dat we de gasten van te voren gewaarschuwd hadden om hun portemonnee mee te nemen. Tja de meeste producten van de Porceleyne Fles zijn niet goedkoop, wel erg mooi.
Het was een geslaagde ochtend of middag.